Transfer Talk: Man kan kun undre sig over Rostov igen forsøger Maxsø

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Jeg har lige hørt en podcast om Dundee Uniteds storhedstid, hvor der indledningsvist advares mod stærkt sprogbrug. Det er ikke tilfældet her, men jeg skal advare mod stærk undren.

Det skal handle om Andreas Maxsø, som igen ifølge BT, er et varmt emne i Rostov. En sag BT har haft så godt tag i, at gratisavisen snart må overveje at gå Bild i bedene og installere et kontor på øverst oppe på Brøndby Stadion akkurat, som den tyske tabloidavis har det i HSV.

Mine kilder bekræfter, at der er et bud på Maxsø fra den russiske klub. Afgivet for et par uger siden. Det siges, at Maxsø selv endnu ikke har taget stilling til buddet, men vigtigere endnu så har Brøndby ikke accepteret Rostovs bud. Dette er centralt af flere årsager.

Det er ikke mange uger siden, at Brøndby accepterede en henvendelse fra Bordeaux, der ønskede at leje Andreas Maxsø for at ære forsvarsgeneralens indsats i den blå-gule. På trods af at franskmændenes udspil til Brøndby økonomisk set ikke var videre interessant for de blå-gule, men grønt lys givet som tak for godt arbejde.

Franskmændene sprang fra i 11. time, og Andreas Maxsø blev.

Han er i min optik en af ligaens bedste stoppere. Han er 27 år og fra nu og de næste fem år frem bliver ifølge statistikken hans bedste som etableret stopper. Og så er vi tilbage ved min undren.

Hvordan i alverden kan det være, at det blot er klubber som Bordeaux med en sjusket lejeaftale mest båret igennem af Brøndbys ønske om at imødekomme spillerens ønske om et skifte mere end indbydende købmandskab og så Rostov for anden gang, der henvender sig på en af ligaens bedste spillere? Han er i periferien af landsholdet og med sine kvaliteter spille for en belgisk topklub eller i den bedre del af The Championship.

Det er som bekendt ikke første gang, at Rostov prøver på Maxsø. Første gang sprang russerne fra i 11. time efter et forløb, hvorefter Brøndby-bossen Carsten V. Jensen hovedrystende på tv måtte erkende, at han ikke havde oplevet noget tilsvarende i sin lange karriere som fodboldkøbmand.

Man forstår Brøndbys skepsis ved at takke ja til en rateaftale med Rostov. Kilder i agentmiljøet der tidligere har handlet skandinaviske spillere til Rostov forklarer udenfor citat, at det gør de ikke igen, men at de er bekendt med, at det er en klub, hvor agenter har bedre muligheder for at handle et godt agenthonorar hjem end i f.eks. britiske klubber. Jeg siger ikke den dimension spiller ind her.

Og kan det virkelig være attraktivt for en topspiller fra Superligaen at tage til Rostov, der ligger i nedryknings-playoff blot to point fra direkte nedrykning og netop har tabt 4-1 hjemme til FC Ural – et andet bundhold? Man skal ikke bruge meget tid på google for at finde yderligere grund til skepsis og undren. Rostovs toplønninger ligger i lejet 5-7 millioner kroner, men så sent som december sidste år kom det frem, at Rostovs spillere ikke har fået løn i fire måneder. Kort efter trådte klubpræsidenten tilbage efter finansiel strid med de lokale regionsmyndigheder idet regionen Rostov er en storsponsor i klubben. Klubben har dog efterfølgende benægtet dette og senere historier tilskrives præsidentens stop fanvrede med de seneste resultater.

Det er dog ikke første gang, at Rostov har økonomiske problemer. Det har været et tilbageværende spøgelse siden 2015. Lyder det attraktivt? Og skifter Maxsø til Rostov (der også ligger i et potentielt ’uroligt’ sted af verden) så sker det helt indlysende kun som en af klubbens bedst lønnede. Hvordan ser den kontrakt ud, hvis Rostov rykker ned? Og det så sent som i december blev meldt, at de har problemer med at betale lønnen.

Næppe attraktivt for Brøndby som sælgende klub, der virkelig må stille sig selv spørgsmålet om de tør tage endnu en dans med russerne. Mit bud er Brøndby kun accepterer, hvis spilleren selv virkelig ønsker at skifte til russisk bundfodbold.

Om få måneder åbner endnu et transfervindue for hele Europa. Til den tid kan Maxsø meget vel stå med metal af en art sammen med den øvrige Brøndby-trup som afsæt til langt mere oplagte destinationer end bunden af den russiske liga.

Hvis ikke det synes mere attraktivt, så må man undre sig. Voldsomt.

Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.