Bo Zinck er ny mand i spidsen i Vendsyssel: Jeg vil have folk, der elsker at være her

Efter Vendsyssel FF tidligere på efteråret solgte Henrik Pedersen til engelske Sheffield Wednesday, blev Bo Zinck hentet ind som erstatning på cheftrænerposten, og den 44-årige nordjyde er fast besluttet på at rykke den nordligste danske divisionsklub yderligere.

Det kom næppe som den største overraskelse i fodboldhistorien, da Vendsyssel FF hentede Bo Zinck ind som ny cheftræner.

Zinck kommer fra en rolle med flere forskellige spor hos divisionskonkurrenterne AaB, og tidligere har han i mange år været cheftræner hos naboerne fra Jammerbugt, ligesom han har været cheftræner i både Thisted FC og kvindeholdet Fortuna Hjørring. Tilstedeværelsen i NordicBet Liga er dermed langt fra noget nyt.

Nu har den nordjyske fodboldpersonlighed altså landet jobbet som ny cheftræner i Vendsyssel, og han ved udmærket, hvad han vil have fra sine nye spillere, ligesom han ved, hvad han bestemt ikke er på udkig efter.

”Det med at slå ud med armene eller ikke gide at løbe med hjem eller tro, at man er meget bedre end alle andre, det dur ikke under min ledelse, så er det en forkert klub at vælge at spille fodbold i.” fortæller Bo Zinck, der i sine første kampe har set alt andet end det:

”De har haft ild i øjnene, og de, der er kommet ind fra bænken, har leveret. Jeg vil have hårdt arbejde, og jeg vil have folk, der elsker at være her, folk der er ydmyge, de vil hjælpe hinanden, de vil gøre alt, der står i deres magt, for at vinde. Det er vigtigt for mig.” forklarer Zinck.



Bo Zinck er ikke selv i tvivl om, at det er hans store kendskab til dansk divisionsfodbold samt det faktum, at han er nordjyde, der har landet ham jobbet i klubben, der har hjemme på Nord Energi Arena i Hjørring.

Bo Zinck er den bare anden træner i Vendsyssel FF, siden klubben i sommeren 2021 kom tilbage på danske hænder efter et kort – og ulykkeligt – ægteskab med det schweiziske selskab Core Sports Capital. Derfor skal Zinck nu i gang med at bygge videre på det fundament, som Henrik Pedersen og resten af staben de seneste to år har lagt.

”Lige nu er vi røget direkte i kamp-mode, men jeg har en lang to-do-liste. Der er masser praktiske ting; Er der ting i spillet, vi skal gøre anderledes? Hvem i truppen skal med videre, og hvem skal ikke med videre? Vi skal have skrevet og lavet en decideret spillestil, så det er sådan her, vi gør det fremadrettet. Vi skal have sat ord på positionerne; Hvem er det, vi scouter? Så vi ikke bare scouter ud i det blå. Hvilken alder skal det være? Hvordan skal trup sammensætningen være? Hvordan skal løn-hierarkiet og -niveauet være? Der er rigtig mange ting,” lyder det fra Bo Zinck.

Selvom Bo Zinck er fra himmerlandske Arden og dermed ikke fuldt ud kan kalde sig ’vendelbo’, selvom han har boet ’nordenfjords’ i flere år, så både tror og håber han, at tiden hos landsdelens fodboldflagskib bliver lang.

”Jeg tror på, at jeg skal være heroppe i rigtig mange år og gøre en stor forskel for både klub, område og spillere. Det bliver en fed klub for folk at komme i. Talenterne der ikke lige bliver prikket til af en superligaklub, de vil spille i Vendsyssel. Det er det, jeg håber,” lyder ambitionerne fra Bo Zinck.