Fra Cypern til Køge: Det var sindssygt at opleve

AF MARTIN DAVIDSEN

Baggrundsfoto: TT

Man kan roligt sige, at Casper Gedsted er kommet ud af sin comfortzone. Den 21-årige nordjyde fra Farsø er i dag på kontrakt i HB Køge, men han har været endnu længere væk i løbet af det seneste år. I sommeren 2022 skiftede han fra AaB til den cypriotiske klub Ypsonas FC, men efter få måneder på Cypern vendte han i januar retur til Danmark og HB Køge.

Så det har været en turbulent sæson, men her i foråret er han faldet godt til i HB Køge.

”Jeg har været sindssygt glad for at komme til den her klub, og jeg synes, der er et sindssygt godt fællesskab og et godt setup.  Så det har været dejligt at komme tilbage til den danske kultur. Resultaterne har jo selvfølgelig ikke været i top, men jeg føler, at man kan se, at vi har udviklet os igennem sæsonen. Og så løb jeg selv ind i en skade, efter jeg startede ind i alle de første kampe, så det er jo selvfølgelig lidt ærgerligt, men nu er jeg tilbage i fuldt vigør, så det er jeg glad for,” siger Casper Gedsted.

Han valgte blandt andet HB Køge på grund af trænerduoen Daniel Agger og Lars Jacobsen, og han føler, at han har udviklet sig godt under de to tidligere landsholdsspillere.

”Det har været super fedt. Der har været mange situationer i træning med kamp, hvor de har kunnet lære fra sig med deres know-how og deres erfaring.  Så ja, det er sindssygt fedt, og de er kommet med fine input  i de forskellige situationer. Så ja, det har også været med til at modne mig som spiller,” siger Casper Gedsted.

Den rolige og solide udvikling i HB Køge er en skarp kontrast til det, han oplevede i den cypriotiske klub Ypsonas FC, hvor han var på kontrakt fra august 2022 til december 2022. Casper Gelsted trængte til nye udfordringer og fast spilletid, da han forlod AaB i sommerens transfervindue i 2022, og man kan roligt sige, at han blev udfordret gennem månederne på Cypern.

”Det var sindssygt. Nu har jeg spillet i otte år i AaB, så det er jo sådan set min klub.  Så kom jeg ned til Cypern, og det var noget af et kulturschok. Der gør de ting lidt på en anden måde, end man gør her i Danmark. Det var en anden kultur, man lige skulle vænne sig til.  Der var folk, der var lidt hårde i retorikken. Vi havde folk fra mange forskellige lande, fra Rusland og Ukraine osv. Og der siger man ting lidt mere kontant dernede og agerer lidt mere kontant.  Så det skulle man lige vende sig til, når man var vandt til den bløde danske kultur.  Det var en stor omvæltning,” siger Casper Gedsted, der oplevede meget kaos i løbet af sin tid på Cypern.



Mod slutningen af året udeblev lønnen, og klubbens russiske præsident var også et kapitel for sig.

”Vi kunne mærke presset, fordi vi havde en russisk ejer som præsident. Han havde smidt rigtig mange penge i klubben, og han begyndte hurtigt at blive presset. Det kunne man godt mærke i hans retorik og måde at agere på. Det var nogle gange ikke så sjovt at komme ind i pausen, hvis man var bagud 2-0.  Der kunne godt blive smadret et omklædningsrum.  Og der kunne godt blive råbt diverse ting på russisk. Det forstod man jo heldigvis ikke, men nogle gange var der godt nok en oversætter til lige at oversætte, hvad han prøvede at sige. Jeg tror så ikke, at han fik oversat det hele,” siger Casper Gelsted med et grin og et minde om en vanvittig tid under varmere himmelsrøg. 

”Det er bare en anden kultur, og det var sindssygt lærerigt.  Det var mega fedt at prøve, og jeg fortryder aldrig min tur dernede.  Man lærer så meget både på og uden for banen.  Jeg tror, det var godt for mig at lære det, da man kom ud af sin comfort-zone, efter at have været otte år i Aalborg., hvor man bare kender alle.  Og så komme ud i uvante rammer, hvor man bare var helt på dybt vand.  Jeg tror, det var godt for mig at prøve det, og det har jeg også taget med til Danmark. Man behøver ikke stå og smadre hinanden, men man kan godt sætte nogle krav,” siger Casper Gelsted.

Nu har han kontrakt med HB Køge frem til sommeren 2024, og han ser frem til at fortsætte sin udvikling i de mere rolige rammer i det sydsjællandske.

”For mig handler det bare om at få en masse spilletid og gøre mig fortjent til det. Og så skal jeg selvfølgelig bare udvikle mig.  Engang i fremtiden håber jeg, at jeg kan tage et skridt op, men lige nu fokuserer jeg bare på at være her i Køge og gøre det bedste, jeg kan. Man ved jo aldrig, hvad fremtiden bringer, men jeg fokuserer i hvert fald bare på at være her,” siger Casper Gelsted.