Han går i legendens fodspor: Derfor er det noget særligt

AF MARTIN DAVIDSEN

Baggrundsfoto: TT

I mange år var Hobro IK kendetegnet af spillere, der kom fra omkringliggende klubber og ikke havde noget forhold til byen og klubben, inden de iklædte sig den gule trøje på DS Arena. Men gennem de senere år har Hobro fået et par spillere ind i førsteholdstruppen, som har været en del af klubbens ungdomsafdeling, og særligt én af dem har dybe rødder i klubben og byen.

Bare 19-årige Frederik Dietz har netop rundet 50 kampe for Hobro IK, og det betyder noget særligt for forsvarsspilleren. Han er nevø til klublegenden Mads Justesen og sportschef Lars Justesen, og gennem hele sit liv har han været tæt på fodboldklubben i den nordjyske by.

”Det er en klub, der betyder meget for mig. Siden jeg var dreng, er jeg kommet her, og jeg har stået ovre på Mallorca-siden og set holdet spille. Min morfar er frivillig i klubben og har været det altid, og Mads og Lars har spillet her, og jeg kender mange i byen. Det er selvfølgelig også et ekstra pres, når det betyder noget ekstra for mig, men det er en stor ting for mig,” siger Frederik Dietz, hvis mor er storesøster til Lars og Mads Justesen, der har kendetegnet Hobro Ik i årevis. 

At han bruger navnet Mallorca-siden om den ene langside på stadion i Hobro, vidner også om, at han har dybe rødder i klubben. I dag er der en tribune på den side af stadion, men i ”gamle dage” var der kun ståpladser i solsiden på stadion, der dermed fik sit tilnavn.

Hobro IK har både haft op- og nedture gennem de seneste 10 år. Fra 2014 til 2020 var klubben en del af Superligaen i fem ud af seks sæsoner, men siden nedrykningen i 2020 har Hobro primært kæmpet i bunden af NordicBet Liga.

”Der er sket meget, men jeg synes, at klubben har fundet tilbage til det, som man gerne vil stå for. De værdier, som gjorde Hobro gode, har vi igen i klubben. Lige nu kæmper vi i bunden af NordicBet Liga, men alle vil gerne tilbage i den øverste halvdel. Det arbejder vi på,” siger Frederik Dietz, der spiller med rygnummer 13 i Hobro-trøjen; samme nummer som klublegenden Mads Justesen havde, da han spillede.



”Mads har altid været et forbillede for mig; hans måde at være på særligt uden for banen var noget særligt, og han står og stod for alle de værdier, som Hobro skal stå for. Han har været en inspiration for mig, og jeg har altid spillet med nummer 13, så der var ingen tvivl om, at jeg skulle have det nummer, da jeg kom på førsteholdet,” siger Frederik Dietz.

Hobro spillede i seneste weekend 2-2 mod Hvidovre fra toppen af rækken og ligger aktuelt på en niendeplads i NordicBet Liga, så foråret kommer også til at handle om overlevelse i denne sæson.

”I sidste sæson tabte vi kun én kamp i hele foråret, og vi ved godt, at det næppe kommer til at ske igen, men vi skal gøre alt for at sikre os overlevelse. Vi har desværre haft to dårlige efterårssæsoner, men vi føler, at vi er på rette vej nu, og nu handler det om at præstere godt i slutspillet,” siger Frederik Dietz, der selv er inde i en god udvikling og er begyndt at drømme om noget større.

”Selvom jeg holder meget af Hobro, har jeg også ambitioner og drømme. Jeg har talt med min agent om, at jeg gerne vil prøve mig selv af i udlandet, da jeg gerne vil prøve at stå på egne ben et nyt sted. Jeg synes også, at jeg har niveauet, og der har også været interesse fra både Superligaen og udenlandske klubber. Men vi må se, hvad der sker, jeg har en lang kontrakt med klubben og er glad for at være her,” siger Frederik Dietz, hvis aftale med Hobro IK løber frem til sommeren 2026.