B.93-talent blev solgt lidt ud af det blå: Tilbuddet var så godt, at vi ikke kunne sige nej

Tre unge profiler har forladt B.93 i sommerens transfervindue, men klubben fra Østerbro er allerede godt på vej mod at opfylde målsætningen for sæsonens første 11 kampe. Med point på kontoen og nye unge spillere klar i kulissen fortsætter talentudviklingen på Østerbro Stadion.

Interview med Kim Engstrøm

I sommerens transfervindue har klubben, der holder til i hjertet af København, vinket farvel til tre unge profiler.

Fra starten af sommeren var cheftræner, Kim Engstrøm, forberedt på, at Jeppe Erenbjerg og Abdullah Iqbal havde kurs mod større klubber.

To nøglespillere, der mellem sig kunne tælle til 250 kampe i B.93-trøjen. Erenbjerg blev solgt til Zulte Waregem i den næstbedste belgiske række, mens Mjällby AIF i Allsvenskan blev destinationen for Abdullah Iqbal.

Et mere overraskende salg for cheftræneren var Sebastian Clemmensen, der en uge før vinduet lukkede, pakkede fodboldtasken og rejste til Allsvenskan og Hammarby.

  • Det var ikke planen, men tilbuddet, der kom fra Hammarby var så godt, at vi ikke kunne sige nej. Vi er sindssygt glade for, at vi har solgt fire af vores egne unge inden for det sidste halve år.
  • Det er en del af det, jeg også har købt ind på, da jeg blev ansat som træner: At vi skal have spillere afsted, udtaler Kim Engstrøm.

I vinterens transfervindue slog B.93 deres hidtidige transferrekord, da angrebstalentet Tammer Bany skiftede til Randers FC.

De sidste to transfervinduer har skudt nogle millioner i kassen, men strategien på Østerbro Stadion er at være et godt talentmiljø. Derfor er det heller ikke mange millioner, der er investeret i at lukke huller efter salgene.

  • Vi vil gerne spille med vores egne unge spillere, så når der ryger fire af vores egne, ja, så skulle vi gerne have nogle nye unge ind på holdet, og det har vi også fået.
  • På den korte bane er vi svækket på erfaring i forhold til seniorkampe, men den eneste måde, du kan få erfaring med seniorkampe på, er ved at spille. Det er min opgave, sammen med resten af staben og klubben, at sørge for, at vi har den næste klar, forklarer Kim Engstrøm.

Hvis man sammenligner sæsonen 2023/2024 med den nuværende, kan det ikke ses, at B.93 har vinket farvel til nøglespillere. Efter otte kampe har klubben allerede skrabet 11 point sammen. Det er samme pointantal, som man havde i B.93 tre kampe senere i seneste sæson.



Målet for de første 11 kampe er at forbedre sig sammenlignet med sæsonen 2023/2024. Det kræver blot ét point i tre forsøg, og derfor er der heller ingen stor bekymring over, at Kim Engstrøm har sendt flere af sine yngre spillere afsted til større klubber.

  • Jeg bliver sindssygt glad. Jeg er stolt på spillernes vegne, stolt på B.93’s vegne. Jeg kigger ikke på, at det svækker os i nuet, fordi det skal man ikke gøre.
  • Vi ved, hvor vi ligger henne i fødekæden i forhold til dansk fodbold. Når der kommer en Superliga-klub, som vil betale en pris, som vores spillere også er værd, så skal vi hjælpe spillerne videre, påpeger B.93-træneren.

En af de unge spillere, der allerede har taget skridtet, er den 20-årige kantspiller Osman Addo, som fik chancen under sidste sæsons nedrykningsspil. Han er nu en fast del af holdet.

  • Det er en kæmpe stolthed, når vi kan sende en mand afsted, men det er lige så vigtigt at have næste generation klar. Derfor træner vores akademispillere tidligere med førsteholdet og får chancen for indhop, fortæller træneren.

De mange unge spillere i B.93 har i sommerens transfervindue fået flere rutinerede kræfter at læne sig opad i jagten på succes.

Frederik Ibsen og Sebastian Koch er kommet til med Superliga-erfaring i Lyngby og senest Jores Okore, der vender hjem til dansk fodbold og Østerbro Stadion efter sit ophold i kinesiske CC Yatai.

B.93 gæster søndag eftermiddag Blue Water Arena og Esbjerg fB, der med fire sejre i træk har spillet sig op på en tredjeplads i NordicBet Ligaen. B.93 er i skrivende stund nummer otte.