Klitten-tvillingerne er samlet i Hobro – Giver en reel taktisk mulighed

Lukas og Oliver Klitten har denne sommer begge skrevet kontrakt med NordicBet Lig klubben Hobro IK, og selvom ligheden mellem de to tvillinger er slående, så er der et par markante forskelle. Cheftræner Martin Thomsen vil ikke afvise, at tvillingernes ligheder kan bruges som et taktisk greb i kampene.

Når man sætter dem ned ved siden af hinanden, er forskellene til at få øje på.

Lukas Klitten og Oliver Klitten er denne sommer vendt hjem til Nordjylland, hvor tvillingeparret fra Aalborg begge har skrevet kontrakt med Hobro IK fra NordicBet Ligaen.

Mens Oliver Klitten også var at finde i den nordjyske klub i forrige sæson, så er det første gang, at Lukas Klitten trækker den blå-gule Hobro-trøje over hovedet.

I Hobro kan tilskuerne så småt begynde at vænne sig til, at Lukas Klitten spiller i venstre side, mens Oliver Klitten gør sig på den modsatte kant. Alligevel er det nærmest uundgåeligt, at de to vil blive forvekslet, og sådan har det da også været tidligere i deres karrierer.

Da vi spillede ungdomsfodbold, havde folk problemer med at kende forskel – specielt modstanderne. Da vi var yngre, var jeg venstre kant, og Lukas var venstre back, så der lå vi i samme side, og der gav det lidt sig selv, at jeg gik ind i banen, og [Lukas] kom rundt om mig, så der er nogle modstandere der er blevet snydt, og måske har det hjulpet os lidt“, siger højrebenede Oliver Klitten, som suppleres af sin bror.

Måske vil man ret hurtigt opdage, at jeg er venstrebenet, men Oliver og jeg talte faktisk om, at det kunne være sjovt under en kamp at skifte position og se, om modstanderholdet lige fanger den med det samme“, lyder det fra Lukas Klitten.

Selvom den idé måske nok er kommet mest i sjov, så er de 23-årige tvillingers idé langt fra grebet helt ud af det blå.

Helt reelt så kunne det være et greb i kampene, fordi den ene netop er højrebenet, og den anden er venstrebenet, og man kan gå ind i banen med sit gode ben, hvis man som venstrebenet er højre wingback, og det kunne da være lidt frækt, så lad os se, om det kunne ske på et tidspunkt“, lyder det fra cheftræner i Hobro IK Martin Thomsen.



Den 41-årige Hobro-træner ved om nogen, hvad han taler om, når det kommer til at spille sammen med sin tvillingebror. Han har nemlig selv spillet ungdomsfodbold og i særdeleshed indendørsfodbold med sin tvillingebror, Peter Thomsen, og han lagde fra start mærke til den forbindelse, de to Klitten-brødre havde.

Allerede til den første træning lagde jeg mærke til det. De var på hold sammen, og specielt i de små områder vidste de, hvordan de skulle spille hinanden. Som tvillinger er man bondet på en speciel måde og linket op på en måde. Selvom det er svært at forklare, og det tror jeg også, Lukas og Oliver har svært ved at forklare, så er der en eller anden indbyrdes forståelse i nogle små situationer“, lyder det fra Hobro-cheftræneren.

Lukas Klitten kom 1. september til Hobro fra italienske Frosinone, efter han i sidste sæson var udlejet fra den italienske klub til Silkeborg IF. Oliver Klitten var i sidste sæson udlejet fra AaB til FC Helsingør, men efter kontraktudløb i barndomsklubben denne sommer, skrev han kontrakt med Hobro.

Efter hjemkomsten fra henholdsvis Sjælland og Italien bor de to brødre lige nu sammen med deres far i Aalborg, men faktisk leder de – sammen – efter lejlighed i Aalborg. Det til trods, så understreger de samstemmigt, at de faktisk godt kan få for meget af hinanden.

Jo, det kan vi godt, men så er der heldigvis to værelser, og så kan vi få fred, så det skal nok løse sig“, siger de to Klitten-brødre nærmest synkront og med et smil på læben.

Hobro IK’s 1-3-sejr over FC Helsingør den 3. september var den første kamp, hvor Klitten-brødrene spillede sammen, siden de i september 2020 spillede de sidste 10 minutter sammen i AaB’s 3-1-nederlag til Sønderjyske i Superligaen. Begge brødre har i Hobro IK kontrakt til og med juni 2026.