Lars Andersen har været i Kolding IF i 23 år: Den vigtigste i klubben

I Kolding IF har de i holdleder Lars Andersen en vaskeægte klubmand, der har varetaget forskellige roller i klubben. Han startede i Danmarksserien, men nu drømmer han om at tage turen helt op i Superligaen – Der hvor han selv oplevede klubben som dreng i de glade 80’ere.

Det startede med en rolle som forældretræner, men Kolding IF er i dén grad krøbet under huden på Lars Andersen.

23 år er det således blevet til i klubben, og siden 2011, hvor Kolding IF trådte ud af klubsamarbejdet med Vejle Boldklub, har han været holdleder for klubbens førstehold.

Egentlig lå det ikke lige i kortene, at den uddannede fabriksblikkenslager skulle påtage sig rollen som holdleder, men han fik et venligt skub hjemmefra.

Jeg troede, at jeg skulle hjem og have en pause og gå sammen med min kone, men nej. Hun syntes også, at jeg skulle tage imod tilbuddet, for hun vidste, at jeg ville blive rastløs, hvis jeg bare skulle gå derhjemme og ordne have,” fortæller Lars Andersen.

For Lars Andersen består hverdagen af flere forskellige opgaver, men én ting ligger helt fast: Der skal vaskes fodboldtøj hver dag – meget fodboldtøj!

Jeg vasker for U13 og op til NordicBet Ligaen, så vi vasker træningstøj og kamptøj for omkring 300 spillere om ugen.”

I klubben går den store indsats, som Lars lægger for dagen, da heller ikke ubemærket hen.

”Han er den vigtigste i klubben – den absolut vigtigste,” lyder roserne fra klubbens NordicBet Liga-målmand Christoffer Petersen.



Sammen står Lars Andersen og Christoffer Petersen for at sammensætte en madplan for NordicBet Liga-truppen, og bedømt på resultaterne i den nuværende sæson, så har de to nogenlunde styr på, hvad spillerne i en fodbold klub som Kolding IF har brug for.

Oprykkerne til NordicBet Ligaen er godt halvvejs igennem grundspillet at finde i den øverste halvdel af tabellen, og selvom de fortsat må påtage sig en rolle som ’dark horse’ i oprykningskampen, så drømmer holdlederen fra Sønder Bjert store drømme.

Jeg startede i Danmarksserien, og så kom vi op i 2. Division. Så ville vi prøve at komme på i NordicBet Ligaen, hvor der er meget mere mediebevågenhed og hype om kampene, nu har vi prøvet det, så nu kunne det da være sjovt at komme med i Superligaen,” lyder det fra Lars Andersen, der kigger mod et af de hold, for hvem overraskelsen er lykkes.

Alt er jo muligt, det kan man jo se med Hvidovre IF. Man skal have den held, men klubben ER gearet til det. Omgivelserne er ikke helt gearet til det, men de er ved at blive det, når vi får bygget det (nye stadion, red.), på sigt bliver de i hvert fald gearet til det,” lyder vurderingen fra Lars Andersen.

Selv husker holdlederen, der officielt bærer titlen som ’Administrativ leder og kit manager’ i klubben, tilbage på 1980’erne, hvor han som barn tog cyklen fra forstaden Sønder Bjert og ind til byens stadion, for at se holdet, der med en vis Jan Mølby på holdet sikrede klubbens eneste oprykning til landets bedste fodboldrække – den daværende 1. Division – til dato.

Du kan foretage dit eget gæt på, om klubben avancerer til Superligaen hos NordicBet, der tilbyder pregame og live betting på alle fodboldligaer.