Meget er ændret i Kolding: Store sko at udfylde

Kolding IF var den helt store positive overraskelse i sidste sæsons NordicBet Liga, men virkeligheden er blevet en anden over sommeren, og det er der flere forskellige årsager til.

Lasse Holmgaard fra Kolding IF

En cheftræner, en assistenttræner samt syv spillere.

Udskiftningen har været stor i Kolding IF denne sommer både på og udenfor banen.

På trænerposten har Lasse Holmgard taget overfor Kristoffer Wichmann, der er røget til den tyske hovedstad som assistenttræner for Bo Svensson i Union Berlin.

Den nye cheftræner nåede at være assistent under Wichmann i forårssæsonen, inde han selv blev forfremmet først på sommeren.

”Først og fremmest har det været nogle store sko at udfylde, da vi har mistet en masse rutinerede spillere, og vi har mistet nogle trænere, som har været her i lang tid og lavet en spillestil, men når det er sagt, så får jeg også lov at overtage et fundament, som har været sindssygt godt,” lyder det fra Lasse Holmgaard.

I den forgangne sæson sneg Kolding sig akkurat med i top-seks i grundspillets sidste spillerunde, og efterfølgende blev det til en imponerende tredjeplads for oprykkerne.

Det fik flere til at spærre øjnene op, men tredjepladsen kan godt mærkes i Danmarks niendeældste divisionsklub.

”Den tredjeplads giver os en masse selvtillid, men den giver også en svær anden sæson. Vi skal leve op til noget med et ungt hold, og pludselig er forventningen, at vi skal smadre Esbjerg på hjemmebane, og det er klart, at sådan forholder det sig jo ikke,” lyder det fra Lasse Holmgaard, der særligt på ét punkt har mærket en markant forskel.

”Modstanderne har meget mere respekt for os nu, end de havde for et halvt år siden, og det er selvfølgelig fordi vi har præsteret den trejdeplads og gjort det sindssygt godt, så nu står de lavt på os og spiller på omstillinger – De gør mange af de ting, vi gjorde mod dem sidste sæson,” lyder det fra den bornholmske cheftræner.

 Efter sæsonens første syv runder i NordicBet Ligaen tegner der sig så småt et billede af en række, hvor OB er stukket af i toppen, mens HB Køge og FC Roskilde sakker bagud i bunden.



Dermed ser de resterende ni klubber alle ud til at skulle kæmpe om de sidste fem pladser i top-seks, og det er en kamp, som de også i Kolding har tænkt sig at tage op.

”Ambitionen er at komme med i top-seks. Så så vi sidste år, at alt kan åbne sig – med mindre nummer et og to stikker helt af, som de gjorde sidste år. Alt kan åbne sig derfra, og det er det, vi kæmpe for nu. Længere perspektiv skal vi ikke lave, for det vil være alt for skørt,” lyder det fra Holmgaard.

Lasse Holmgaard har tidligere været cheftræner i blandt andet BK Frem og Brønshøj Boldklub, mens han som spiller mest huskes for sine to år i AC Horsens, hvor det blev til blandt andet 19 kampe i Superligaen.