200 kampe på fire NordicBet Liga-hold: Skal finde min plads i omklædningsrummet

Moses Opondos CV er længere end de fleste af de nye holdkammerater i FC Fredericia. Den 26-årige midtbanespiller har optrådt for en tredjedel af NordicBet Ligaens hold.

Fodboldkarrieren har indtil nu bragt Moses Opondo fra AaB’s ungdomshold videre til Vendsyssel FF, OB, og senest AC Horsens, hvor han tidligere på måneden fik ophævet sin kontrakt og skiftede til FC Fredericia.

Mandag debuterede han i Fredericia-trøjen og var med til at redde 1-1 hjemme mod Hobro, da Agon Mucolli udlignede kort før tid på straffespark med en panenka.

  • Jeg er rigtig glad for endelig at være i Fredericia. Jeg synes, vi har en spændende trup, og det er en god gruppe gutter, som jo er meget unge, men alligevel lidt mere modne, end jeg havde regnet med, så det er sjovt. Det er et rigtig sjovt omklædningsrum, lyder det fra Moses Opondo.

Efter ni kampe er det kun OB og Esbjerg, der ligger over Fredericia i tabellen, og klubbens målsætning er at ende i top seks.

Med over 100 Superliga-kampe og ophold hos flere konkurrenter har den nytilkomne midt en ekstra ting at bringe i spil i jagten på top seks.

  • Det er klart, at med min erfaring har jeg lige lidt mere at kunne skyde ind med. Men jeg tænker egentlig, at jeg først skal finde min plads i omklædningsrummet, og der har de været rigtig gode til at hjælpe mig på vej.
  • Først og fremmest gælder det om, at Michael (Hansen red.) vælger mig til, og at jeg gør det godt på træningsbanen. Derfra kan jeg komme ind og selvfølgelig bruge min erfaring og kompetencer stille og roligt, forklarer den nye Fredericia-spiller, der med sine 26 år er den tredjeældste i Fredericia-truppen
  • Over tid tror jeg, at jeg bliver mere komfortabel i den rolle, jeg kommer til at få på holdet, for så at kunne give lidt mere ud af de ting, jeg har i banken.

Udover den store erfaring fra de danske ligaer kommer Opondo med landsholderfaring. Han er opvokset i Danmark, men er ugandisk statsborger og har tre kampe for Ugandas landshold.

Og netop internationale oplevelser er en del af drømmene for fremtiden.

  • Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg stadig har nogle ambitioner. Jeg har jo ikke været i udlandet endnu, og det er helt klart noget, jeg gerne vil prøve på et tidspunkt i min karriere. Men som sagt, det kommer lidt i anden række, fordi det gælder om, at holdet præsterer først.
  • Når holdet præsterer, så præsterer spillerne forhåbentlig også, så man kan komme videre og få forløst de personlige ambitioner, man også har, slutter Opondo.

Den 26-årige midt er blevet udstyret med en toårig kontrakt i FC Fredericia. Mandag aften tørner Opondo og Fredericia sammen med Hillerød på Right to Dream Park.