Næstveds Mark Kongstedt jonglerer fodbold, studie, familieliv og virksomhed

Mark Kongstedt er den ene af bare tre Næstved-spillere, der har spillet samtlige kampe for NordicBet Liga-mandskabet i denne sæson, og det er til trods for, at han både har to børn, en kone, et fuldtidsstudie samt en lille hobbyvirksomhed, som der også skal findes tid til.

”Nogle gange stopper man lige op og tænker; ’Puha – dagene går godt nok stærkt’”.

Ordene kommer fra Næstveds 28-årige Mark Kongstedt, og der er bestemt ikke noget at sige til, at midtbanemanden fra Fyn kan have det sådan.

Foruden at være fast mand på Næstved Boldklubs mandskab i NordicBet Ligaen, så passer Mark Kongstedt nemlig også sit studie på SDU, hvor han er i gang med en kandidatgrad i statskundskab, ligesom han har det, han selv betegner som en ’hobbyvirksomhed’, hvor han sælger antikviteter i form af møbler, han selv har istandsat. Og nå ja – så har han sammen med sin kone to børn.

Når snakken i omklædningsrummet går på enten Champions League i tv om aftenen eller en bytur, så må familiefaren oftest melde hus forbi, men det ser han ikke som et fravalg – tværtimod.

”Jeg vil sige, at det er tilvalg af mine børn, min kone, og det liv, jeg lever, for det er jeg så glad for, at jeg kan godt leve uden at skulle gå i byen eller uden at skulle se Champions League med mine venner hver tirsdag og onsdag. Der er jeg gladere for de ting, jeg gør, så fra mit synspunkt er det tilvalg,” lyder det fra Kongstedt.



Som de fleste øvrige spillere i Næstved er Mark Kongstedt ansat på en deltidskontrakt, som giver ham mulighed for at læse ved siden af, men særligt hans kone får en stor del af æren for, at det hele kan lade sig gøre i den lille familie.

”Hun er altafgørende for, at det kan fungere for mig at nå alle de ting, som jeg når lige pt. Der er mange ting, og nogle gange er det lidt stressende, men alt i alt er jeg glad for det, jeg laver, så det opvejer det,” lyder det fra Næstved-truppens tredjeældste spiller.

I hjemmet i Langeskov på Fyn ringer vækkeuret klokken 06 om morgen. For at kunne hente børnene om eftermiddagen er Mark Kongstedts kone allerede taget på arbejde på det tidspunkt, og derfor er det midtbanespilleren, der leder og fordeler, når det kommer til morgenmad, tandbørstning, morgenbad og aflevering.

Derefter står den på studiearbejde, inden turen går fra Fyn mod Sydsjælland med tog ved 12-13-tiden. Efter træningspasset i Næstved går turen retur mod Fyn, hvor den står på hygge med familien.

Selvom den bare 28-årige familiefar godt er klar over, at hans tilværelse er markant anderledes end flere af sine holdkammerater, så mærker han ikke den store til det, når støvlerne er snørret.

”Når vi er til træning, så handler det om fodbold, og så taler vi lidt samme sprog. Så er det ud at røre kugle og have det sjovt. Vi er alle sammen konkurrencemennesker, så når vi kommer derud, er vi alle ret ens, så lige der mærker jeg det ikke så meget,” lyder det fra Mark Kongstedt.

Du kan finde odds på NordicBet Ligaen på NordicBet. Her kan du spille på alle de kommende kampe samt live betting.