Efter to vanskelige sæsoner er optimismen tilbage i Hobro

I NordicBet Liga klubben Hobro IK er tiden med fodbold på den øverste hylde efterhånden langt væk. Men efter et par sæsoner, hvor klubben har flirtet med nedrykningsstregen, er der igen optimisme at spore i den nordjyske klub.

Han var selv anfører i klubben, da den historiske oprykning til Superligaen blev sikret.

Cheftræner i Hobro IK, Martin Thomsen, vendte for to år siden tilbage til barndomsklubben, som han i 2014 sensationelt var med til at spille i Superligaen. Efter sine to første sæsoner i spidsen for holdet, hvor det i høj grad har handlet om at undgå nedrykning, er optimismen tilbage i klubben.

Hobro IK må trods en forrygende sæsonstart se flere hold med markant større oprykningschancer, men i sæsonen, der markerer ti-året for klubbens første oprykning til Superligaen nogensinde, tillader de sig alligevel at drømme.

Vi vil rigtig gerne tilbage og igen levere en sensation. Det bliver benhårdt arbejde, og vi skal kæmpe lidt ekstra for at se, om vi kan få den humlebi til at flyve lidt“, lyder det fra cheftræner Martin Thomsen, der nulstillede det hele forud for den nye sæson.



Nu har vi været tæt på nedrykning de sidste par sæsoner og kæmpet rigtig meget med det, og via to rigtige gode anden halvsæsoner har vi klaret skærene. Vi ved godt, at det er en ny chance for os nu, alt er nulstillet, en ny sæson starter, og vi skal ud og angribe den her sæson og tro på, at vi er et rigtig stærkt fodboldhold, der har et fast koncept og ved, hvilken vej vi vil gå“, lyder det fra Martin Thomsen.

Hobro fik i alt fire sæsoner i Danmarks bedste fodboldrække af to omgange, og det er særligt på ét parameter, at tingene siden da har ændret sig i klubben.

Økonomien er blevet mindre, det er sådan det er, men nu er vi også ved at være et sted, hvor vi har samlet en rigtig god, ung trup, der bare vil fremad og arbejde benhårdt, og så skal vi have fundet den medicin, som vi gjorde for snart 10 år siden, det er det, vi går efter. Vi skal ramme de rigtige spillere første gang. Vi har ikke den store økonomi til at hente spillere, der har leveret på et højt niveau, for så bliver de for dyre. Det er også en del af forretningen nu, at vi bliver nødt til at sælge nogle spillere, og én ting er, at vi er nødt til det, men allermest er det på lønningerne, at de lønninger, vi kan tilbyde spillerne, er knapt så høje nu, og så bliver det oftest lidt yngre spillere vi skal have op, fordi økonomien ikke er så stor“, forklarer Martin Thomsen.

Selvom det til næste sommer er 10 år siden, at Hobro spillede sig i Superligaen for første gang, så er det til den tid også kun 14 år siden, at klubben for første gang i historien rykkede op i NordicBet Ligaen.