Poul Buus har været på både Old Trafford og Celtic Park: Aalborg Stadion er det fedeste

For den nye NordicBet Liga klub, AaB, er mange af denne sæsons modstandere forholdsvis nye bekendtskaber, men klubben har efter nedrykningen fra Superligaen holdt et imponerende tilskuergennemsnit i sæsonens første to hjemmekampe, og den slags giver genlyd langt ind i selve klubben.

Han siger det uden skyggen af ironi.

Aalborg Stadion er det fedeste stadion i verden.

Ordene kommer fra den mangeårige målmandstræner i AaB, Poul Buus, der efter snart 17 år i klubben har prøvet flere helt nye ting i denne sæson.

Først og fremmest har han aldrig været en del af hjerteklubben i andet end Superligaen, men det blev der med sidste sæsons nedrykning lavet om.

Karrierens første sæson i NordicBet Ligaen med AaB har også budt på karrierens første røde kort.

Efter 26 år som målmandstræner i henholdsvis Randers, Vejle og Aalborg blev Poul Buus i hjemmekampen mod AC Horsens vist væk fra sidelinjen, og dermed fik han i sidste rundes hjemmekamp mod FC Fredericia mulighed for at se Aalborg Portland Park fra en helt anden side.

Nu måtte jeg se den sidste kamp fra tribunen, og det har jeg jo aldrig prøvet før. Jeg blev faktisk lidt duperet af alt det liv, der var i loungen og sponsorer og alle de mennesker, der var“, forklarer Poul Buus, der dog gerne havde været de to dages karantæne foruden.

Da jeg fik det [røde kort], var jeg ligeglad, for da havde jeg selvfølgelig brokket mig, men bagefter blev jeg rigtig ked af det, for jeg vil gerne være dernede. Vores U19-målmandstræner overtog det, og det løser han helt uden problemer, men det var svært for mig at sidde på tribunen. Lige inden kampen havde jeg ondt i maven, og det var ikke fedt at se Josip (red. AaB-målmand, Josip Posavec) løbe ud for at varme op“, lyder det fra Poul Buus.



Dette vil han opleve igen

Den 60-årige nordjyde har i sin tid i AaB været målmandstræner under 12 forskellige cheftrænere, og selvom det efterhånden ligger langt tilbage, så er der særligt to kampe, som står mere end klart i erindringen.

Hvis jeg skal fremhæve en ting, som var mærkeligt for mig. Det var lige, da jeg var kommet herop. Jeg tror faktisk, at vi kvalificerede os igennem Toto-cuppen, og vi endte med at spille [UEFA Cup] på White Hart Lane (red. Tottenhams tidligere stadion).

Vi var foran 0-2 ved pausen, og jeg sad og noterede, hvad jeg skulle tale med Karim [Zaza] om i pausen, og så tænkte jeg; ’Hvad fanden er det, der foregår?’ Det er to måneder siden, at du spillede mod Ølstykke med Vejle, hvor der var reb rundt om banen og 700 tilskuere. Nu er White Hart Lane udsolgt, og de havde verdens dyreste træner dengang, og vi var foran 0-2. Det var fuldstændig ’upside-down’.

Vi tabte så 3-2, så jeg vågnede da op igen“, lyder det med et skælmsk smil.

Selvom kampen mod Tottenham var noget helt nyt for den dengang nye mand i klubben, så stod det langt fra mål med den oplevelse, han fik et år senere, da AaB formåede at kvalificere sig til Champions Leagues gruppespillet.

Kampen oppe på Celtic Park, det er det vildeste, jeg har oplevet. Old Trafford var også stort med Sir Alex Ferguson og så videre, men stemningen på Celtic Park. Wow. Det må virkelig være fedt at spille der hver 14. dag. Det kan ikke bare være rutine, det tror jeg simpelthen ikke på. Jeg kan ikke beskrive det. Det vil jeg virkelig gerne prøve igen“, lyder det fra Poul Buus.

AaB fik 0-0 med fra kampen på Celtic Park, og efterfølgende slog de daværende danmarksmestre skotterne 2-1 hjemme i Aalborg.