AC Horsens imponerer Joakim Persson – det er som science fiction

Det er næsten som science fiction, at en klub i NordicBet Liga kan have de faciliteter og den stab, som AC Horsens har, mener klubbens nye svenske cheftræner, Joakim Persson.

Joakim Persson har fået ansvaret i AC Horsens, efter klubben i den forgangne sæson rykkede ned fra landets bedste fodboldrække, Superligaen, til NordicBet Liga.

Dermed er den 48-årige svensker igen tilbage i Danmark, hvor han også gjorde sig i perioden 1999 til 2002. Her var han nemlig aktiv som professionel fodboldspiller i Esbjerg fB. Han rykkede ned med den vestjyske klub i 2000, hvorefter han blev i klubben og sikrede oprykning allerede efter en sæson i NordicBet Ligaen.

Men selvom det ikke er første gang, at Joakim Persson stifter bekendtskab med dansk fodbold, så er han alligevel forbløffet over standarden i de danske klubber og i AC Horsens.

I interviewet med NordicBet udtrykker Joakim Persson, hvor imponeret han er over faciliteterne og staben i en klub som AC Horsens, som lige nu gør sig i den næstbedste danske fodboldrække.

Ifølge Persson tåler AC Horsens end ikke sammenligning med andre lignende klubber i det svenske.

Der er stor forskel på AC Horsens og den klub, jeg kommer fra, Varbergs BoIS. Når man kommer ind her og ser på omgivelserne, antallet af analytikere og resten af ledelsesstaben, så er det lidt ligesom science fiction for mig. AC Horsens har fantastiske forudsætninger, hvis man sammenligner med visse hold i Sverige på samme niveau.” fortæller Joakim Persson.



Og de gode forudsætningerne som nævnes ovenfor, har den nye AC Horsens-cheftræner også tænkt sig at drage nytte af i jagten på oprykning fra NordicBet Liga.

I sæsonen 2023/24 ønsker Persson, at AC Horsens skal bevare meget af det, der kendetegner klubben i dag. Og her er hårdt arbejde og intensitet en del af opskriften på oprykning, mens der fortsat skal bygges på i forhold til at spille godt og flydende fodbold, hvor modstanderen domineres.

Vi skal være et hårdtarbejdende hold, og modstanderne skal svede og have ondt i kroppen, når de forlader banen efter en kamp mod os. På den måde er det ganske lidt kulturmæssigt, som jeg skal ændre i Horsens, for det indeholder vi allerede. Jeg vil klart beholde den del af kulturen, samtidig med at jeg også vil spille god fodbold.” fortæller Joakim Persson i interviewet og fortsætter:

På hjemmebane skal vi forsøge at være så meget på modstanderens banehalvdel som muligt. På udebane skal vi måske være lidt mere taktiske. Jeg vil ikke lægge mig fast på, at vi altid skal dominere kampene. På hjemmebane skal vi dominere, på udebane skal vi være smartere end modstanderne.”

Efter afslutningen på NordicBet Liga-sæsonen i sommeren 2023 stod det klart, at den nu tidligere AC Horsens-cheftræner, Jens Berthel Askou, forlod de gule til fordel for IFK Göteborg.

Et par uger efter – i slutningen af juni måned – satte Joakim Persson så sin underskrift på en kontrakt med AC Horsens, efter en længere periode som cheftræner i svenske Varbergs BoIS. Den lille svenske klub stod han i spidsen for i fem år, og den sydsvenske klub er nu på fjerde sæson i træk at finde i landets bedste fodboldrække, Allsvenskan.

Joakim Persson repræsenterede som spiller klubberne Malmö FF, Atalanta, IFK Göteborg, Esbjerg fB, Hansa Rostock, Stabæk og Landskrona BoIS , og han nåede også at spille tre landskampe på det svenske fodboldlandshold.

Som træner har han stået i spidsen for klubberne Ängelholms FF, Kristianstad FC og altså Varbergs BoIS.