VB-profilen drømmer stort: Vil spille på højere niveau

AF MARTIN DAVIDSEN

Baggrundsfoto: TT

Med mål og assists og en rolle som offensivt omdrejningspunkt har Arbnor Mucolli været en profil hos Vejle Boldklub i NordicBet Liga i denne sæson, og den 23-årrige offensivspiller er en af de væsentlige årsager til, at klubben fra Nørreskoven er på vej mod oprykning til Superligaen.

Mucolli bliver af mange nævnt som en af de bedste spillere i NordicBet Liga, men han selv har fokus på at forbedre sig endnu mere.

”Jeg vil gerne vil have mere output på mine ting. Nogle gange spiller man jo gode kampe, men så kommer der ikke noget output, og det er meget det, der er fokus på.  Det er også noget af det, jeg selv har fokus på for at få nogle bedre tal på mål og assists,” siger Arbnor Mucolli, der har scoret fem mål og lavet fire assists i sæsonen indtil videre.

”Jeg synes, jeg er blevet mere moden. Nu er jeg selvfølgelig også blevet ældre, så det er klart, at man bliver lidt mere moden, og så synes jeg ikke, at jeg svinger så meget i min præstation. Jeg synes, at mit bundniveau har hævet sig markant i forhold til, da jeg var yngre,” tilføjer han.

Da VB rykkede ned i NordicBet Liga i sidste sæson, var der mange, er forventede, at Arbnor Mucolli ville forlade klubben og fortsætte karrieren i udlandet eller i en anden Superliga-klub. Men han blev i VB, hvor han har kontraktudløb til sommer.

”Der er jo mange ting, der spiller ind, og som jeg altid har sagt, så er jeg rigtig glad for at være her.  Selvfølgelig ville jeg gerne spille på et højere niveau end 1. division, og jeg følte også, at jeg havde niveauet til det. Men sådan blev det ikke, og der er jo mange ting, der spiller ind. Men ja, jeg er selvfølgelig glad for at være her, og jeg er glad for alt den tid, jeg får lov til at spille i Vejle,” siger Arbnor Mucolli.

Han lægger ikke skjul på, at han har ambitioner om at spille på et højere niveau end NordicBet Liga.

”Som jeg har sagt før, så har jeg nogle store drømme. Og det handler jo selvfølgelig om at levere for at nå de her drømme, og arbejde hårdt hen imod det. Og det gør jeg. Som jeg altid har sagt, så ønsker jeg at spille på højst mulige niveau for også at presse mig selv.  Og jeg ved jo ikke, hvor det nu bliver. Jeg kan kun sige, at der hvor jeg er, vil jeg altid give alt af mig selv,” siger Arbnor Mucolli.



Meget tyder imidlertid på, at han kan være med til at spille VB op i Superligaen i dette forår. Med fem runder tilbage af sæsonen har VB et forspring på 11 point ned til SønderjyskE, så oprykningen er næsten i hus.

”Vi har haft et lille dyk her, men det er klart, at hvis du havde sagt til mig inden sæsonen, at vi stod i den situation, som vi gør i nu, så havde jeg nok trykket din hånd og købt den. Fordi det er en rigtig god position, og vi kan selv afgøre tingene, og vi har et lille forspring også nu her. Vi møder Hvidovre og SønderjyskE i de næste to kampe. Det er jo to rigtig vigtige opgør, hvor vi igen selv kan afgøre det. Det er en sæson, der overordnet set rigtig god ud med Vejle-briller,” siger Arbnor Mucolli, der håber, at VB kan bide sig fast i Superligaen i de kommende år.

”Vi føler, at vi hører til i Superligaen. Og vi snakker tit om det: Det handler ikke kun om at rykke op i Superligaen, det handler om at blive i Superligaen. Og jeg synes, at vi har lagt et godt fundament for, at vi ser noget større; at vi kan blive en fast bestanddel af Superligaen de næste kommende år. For vi ønsker ikke at være et såkaldt elevatorhold, der kommer op og ned.  Så jeg synes, at der er en god base, og jeg ser positivt på det, som det er nu,” siger Arbnor Mucolli, der personligt vil glæde sig, hvis det lykkes at aflevere VB i Superligaen denne sommer.

”Ja, 100 procent.  Også på grund af den kæmpe støtte, jeg mærker fra hele byen og fra fansene.  Nu har vi et rigtig flot gennemsnit her på hjemmebanen, og også på udebanen er der mange, der møder talstærkt op. Jeg synes, det er dejligt at mærke den kærlighed, der er til Vejle. Og det betyder sgu også meget for mig.  Jeg har jo brugt så mange år og så mange timer her, så det betyder en hel masse for mig,” fastslår Arbnor Mucolli.