Transfer Talk: Brøndby har 15 gode grunde til at holde øje med Lindstrøm

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Brøndby har god grund til at holde øje med Jesper Lindstrøm i overskrifterne for tiden. 15 gode grunde.

Lindstrøm har som bekendt udløb med Frankfurt sommeren ’26, men de færreste forventer vel, at han bliver i finansbyen så længe.

Forbes har tidligere bragt Arsenal, Dortmund og Leipzig i spil og efterfølgende er også Napoli nævnt. Senest har Tipsbladet skrevet, at Liverpool undersøger pris og muligheder på den hurtige midtbanespiller, som alene med sin fart vil kunne give den røde midtbane noget af det tempo tilbage, som helt er forsvundet.

Det nævnes flere steder, at prisen på Lindstrøm er 30 millioner euro. Det tror jeg ikke man slipper med længere og kommer han i rampelyset på den gode måde lørdag aften mod FC Bayern, så bliver jeg ikke overrasket, hvis der kommer et sidste øjebliks bud på 40+ i næste uge.



Han har vundet Europa League med Frankfurt, scoret deres første CL mål og alt muligt andet, der bonner ud de rigtige steder plus han er bare 22 år (23 til februar), så hvis ikke han pådrager sig en freak skade (7-9-13), så bliver han skudt af for et massivt beløb senest til sommer.

Det vil give guldregn over Brøndby. De har ifølge mine oplysninger en videresalgsklausul, der kaster 15 procent af salgssummen ned i den blå-gule kasse.

Det kan blive rasende mange penge. Lad os bare konservativt antage Lindstrøm sælges for 30 millioner euro – det vil i runde tal give Brøndby omkring 35 millioner kroner.

Dermed er Lindstrøm ikke bare en guldfugl for Brøndby. Han er også en super god case for dansk fodbold som helhed. Som beviset på, hvor pengene ligger for de fleste danske klubber. Udvikl egne unge spillere, så de passer til det europæiske marked (masser af fart og pres-forståelse kommer man langt med) og bevar balancen i den videre salgsproces. Dvs. sælg så dyrt som muligt, men med fokus på at sikre en god videresalgsprocent. Up front beløbet og videresalgsprocenterne skal balancere, men Lindstrøm casen (og Silkeborgs strategi) viser, at der er meget at komme efter her for danske klubber i laget under FCK og FCM. Versus at stirre sig blind på tv-pengene og 12-holds ligaens talent-udviklingsklaustrofobi.