Transfer Talk: Om Stryger Larsen og Brøndbys transferpotentiale

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Kan Brøndby hente Jens Stryger Larsen til januar? Er det mere end et rygte? Ja og ja. Det er ret enkelt med Stryger Larsen og Brøndby. Det er en Daniel Wass case 1:1.

Dvs. at hvis Trabzonspor kan overtales til at slippe Stryger Larsen gratis eller i hvert fald beskeden transfersum samt spilleren selv være villig til en solid lønnedgang, ja så sker skiftet.

Brøndby er nemlig i marken efter nye spillere til at booste chancerne i foråret.

Det hænger naturligvis sammen med Global Football Holdings indtog i klubben. Det er ikke en investor som alle fans er lige pjattede med. Det skal denne klumme her ikke kloge sig på, men se på transferpotentialet.

Brøndby kommer ikke til at skifte hele truppen over en nat, men to profiler af samme kaliber som Ohi, Wass og Vallys ventes hentet ind ifølge mine oplysninger. Og så yderligere og et større gearskifte til sommer. Sommeren ’23 har Brøndby en del kontraktudløb, der tillader at gå nye veje og bruge lønkronerne anderledes. Så forvent et Brøndby-mandskab der slår hårdere til næste sæson. Hvilket igen hænger sammen med meldingen om indsprøjtningen på 30 millioner euro til investeringer i blandt andet truppen.

Brøndby kommer ikke op på FCK-budget. Det er heller ikke planen, men der er en erkendelse af flere penge er nødvendigt, hvis Brøndby skal bide sig fast ikke kun som dansk tophold, men i hele Norden. Den sidste del her vender jeg tilbage til.

Lektien fra mesterskabet ’21 var benhård. Brøndby var ikke et sted, hvor der kunne investeres fuldblods i en trup, der kunne forsvare mesterskabet, men rutsjeturen ned har alligevel været overraskende. Det må også have spillet ind hos Jan Bech Andersen – der skulle træffes et valg. Det tager tid at finde investorer af denne type, så vi kan uden problemer antage, at JBA har gået med disse overvejelser i mindst et år. Enten skulle være Brøndby, som vi har kendt det i hans tid. Eller et andet og mere pengestærkt Brøndby. Det blev det sidste.

Brøndby bliver som bekendt en del af et klubnetværk og her bliver missionen om at genetablere de blågule som Nordisk tophold central.

Man behøver ikke finde kuglerammen frem for at regne sig frem til, at Superligaen er en af Europas letteste veje til europæiske gruppespil – det regnestykke har Hoffenheim foretaget for flere sæsoner siden – med indtjening heraf til følge. Men ikke kun i deltagelses- og tv-penge. Når ambitionen siger Brøndby som tophold, så bliver det en ambition med to motorer. Dels at dominere den danske liga, men også at etablere en platform med kampe på niveau så højt og interessant at spillere fra andre dele af netværket med fordel kan modnes og udfordres i en Brøndby-trøje. Det vil være oplagt, hvis tanken er at gøre Brøndby til en Nordens udgave af FC Porto, hvor resultater og salg af spillere fra en eller to nationaliteter skal være omdrejningspunktet. Ikke ulig FC Midtjyllands brasilianske fokus disse år.

Det er ikke sikkert, at denne udvikling er noget, der glæder alle Brøndby-fans. Men ambitionen om at levere bedre og mere stabile resultater vil de fleste nok være tilfredse med. Trods alt.